Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua când Biserica Ortodoxă sărbătorește „Închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru”, Arhiepiscopia Dunării de Jos și-a îndreptat toată atenția către penitenciare, acolo unde o parte din creștini trăiesc sub „lanțul” privării de libertate.

Astfel în Penitenciarul Galați s-a săvărșit astăzi Sfânta Liturghie, în capela din incinta instituției, de către preotul capelan împreună cu părintele protopop de Galați și cu alți preoți slujitori din municipiu. A urmat apoi săvârșirea Tainei Sfântului Maslu pentru bolnavii din infirmeria penitenciarului, la care a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.

La final Înaltpreasfinția Sa a vizitat celulele deținuților încurajându-i să reziste și să-și ducă cu nădejdea crucea privării de libertate.

Tot în această zi în Penitenciarul de minori și tineri Tichilești, județul Brăila, părintele capelan Sorin Pleșca împreună cu alți doi preoți a săvârșit Sfânta Liturghie și Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel în prezența celor care au ajuns în detenție la o fragedă vârstă. La final ei au primit pachete cu mâncare și haine. Douăzeci dintre acești minori, care sunt în regimul deschis de detenție, cu o pedeapsă sub 1 an, au mers în vizită în Parohia Sfântul Dimitrie Basarabov din Brăila unde au primit masa de prânz oferită de una din credincioasele parohiei.

Și în Penitenciarul Brăila s-a sărbătorit „Căderea lanțului Sfântului Apostol Petru” prin săvârșirea slujbei de Sfințire a apei în prezența deținuților. La final părintele capelan împreună cu credincioșii din temniță au ținut un mini-concert de cântece religioase.

 

 

 

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook