Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Prăznuirea a început cu ziua de 29 ianuarie 2012, la Seminarul Teologic ”Sfântul Apostol Andrei”, unde a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos, în prezența profesorilor și a elevilor seminarului gălățean.

A doua zi, ierarhul Dunării de Jos a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul gălățean Mazepa II, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi și în prezența a peste 500 de credincioși.

 

La finalul Sfintei Liturghii, după cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Casian a binecuvântat și premiat 50 de elevi aparținând claselor de gimnaziu și liceu,  care au participat la un concurs de eseuri pe tema de reflecție propusă de Patriarhia Română pentru 2012, ”Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

De asemenea, au fost premiați și elevi din învățământul primar care au participat la un concurs de icoane și desene, cu tematica anului 2012.

Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” din Galați se află într-un parteneriat educaţional cu prestigiosul Colegiu Național ”Vasile Alecsandri”, dar și cu alte licee gălățene, cu care desfăşoară diverse activităţi de gen pentru tineri.

De zece ani, Parohia desfășoară un program social – filantropic, intitulat ”Cinsteşte-l pe bătrân”, prin care zeci de bătrâni au primit asistenţă duhovnicească, medicală şi umană. În luna ianuarie au fost reactualizate evidențele cu bătrânii ce au diverse afecțiuni, acestora oferindu-li-se ajutoare materiale, asistenţă medicalăp şi medicamente, gratuite.

La final au fost oferite 1000 de pachete cu hrană, atât pentru participanții la Sfânta Liturghie din ziua hramului, cât și pentru persoanele aflate în evidențele speciale ale parohiei.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook