Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 28 ianuarie 2016, Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi a organizat simpozionul „Sfinţii Trei Ierarhi, modele actuale pentru educaţia creştină a tinerilor“.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Facultăţii şi a reunit profesori de teologie didactică şi asistenţă socială, dar şi cadre didactice universitare de la alte facultăţi.

În cadrul dezbaterilor, Chiriarhul Dunării de Jos a vorbit tinerilor studenţi despre Sfinţii Trei Ierarhi ca modele actuale în educaţia creştină în contextul proclamării anului 2016 ca „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox“.

De asemenea, au fost abordate şi alte teme, precum valorizarea filosofiei antice în opera Sf. Trei Ierarhi, impactul traducerilor din operele Sf. Trei Ierarhi asupra studiilor teologice din spaţiul românesc sau principalele proiecte social-filantropice ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Simpozionul s-a încheiat cu un scurt program muzical-artistic susţinul de tinerii studenţi teologi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook