Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântul Apostol Andrei

Este o lucrare colectivă, tipărită din inițiativa şi cu binecuvântarea ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care reuneşte, așa cum anunţă şi preambulul său, intervenţiile elevilor de la Seminarele Teologice din Bucureşti, Mănăstirea Neamţ, Curtea de Argeş, Rm. Vâlcea, Buzău, Huşi, Slobozia, Tulcea şi Galaţi, expuse cu ocazia Siompozionului organizat la Galaţi, de Seminarul „Sf. Ap. Andrei“, la 28 noiembrie 2008, sub genericul „Apostolat şi educație creştină în lumea de astăzi“, precum şi referate ale unor studenţi participanţi la Simpozionul Studențesc Național de la Mănăstirea Tismana, din mai 2009.

Apariţia acestui gen de antologie a intrat deja în tradiţie, la Dunărea de Jos. Totuşi, noutatea din paginile ei nu este exclusă, dimpotrivă, cu fiecare an, ea se îmbogăţeşte – aşa cum remarcă Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian: „Noutatea abordării constă tocmai în oferta tinerilor seminarişti către generația lor. Ei îşi exprimă un crez educaţional aşezat pe temeiul pedagogiei creştine şi provenit din vasta experienţă a Bisericii care, prin Sfinţii Părinți, este o imensă «şcoală» a virtuţii“.

Teme ca „Apostolat şi educaţie creştină în lumea de astăzi“ (Alexandru Daniel Rotaru), „Misiunea – reflexia vieţii religioase în Biserică“ (Teodor Cenuşă), „Dificultăţi în slujirea  misionară a Bisericii“ (Flavius Rădulescu), „Părintele Teofil Părăian (de curând trecut la Domnul – n.n.) – «apostol» într-o lume în curs de secularizare“ (Alin Lupu), „Cateheză şi «paideia» în educaţia creştină“ (Dragoş Vetrescu), „Psalmii în exegeza Sfântului Vasile cel Mare şi a Sfântului Grigorie de Nyssa“ (Cătălina Rusu), „Omiliile Sfântului Vasile cel Mare şi ale lui Origen, în interpretarea versetului 1,1 de la Facere“ (Mădălin Dobra) sunt doar câteva titluri care pot da o idee despre conţinutul interesant şi bogat al acestei cărţi şi, mai ales, despre preocupările tinerilor seminarişti şi teologi de astăzi, într-o lume tot mai supusă secularizării şi pierderii conţinutului său religios.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook