Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 15 mai 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în cadul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea preoţilor capelani care activează în instituţiile sociale bugetare.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Capela Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, după care, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a avut loc conferinţa propriu-zisă.

În cadrul lucrărilor, pc. pr. Sorin Pleşca, slujitor la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri de la Tichileşti, jud. Brăila a susţinut referatul intitulat „Sf. Ioan Gură de Aur – cuvinte şi fapte despre frumuseţile iubirii de oameni“.

Totodată a fost prezentat Protocolul de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii pentru operaţionalizarea unor măsuri cuprinse în Parteneriatul „Asistenţă medicală şi spirituală“, încheiat în iulie 2008.

La final au fost abordate o serie de probleme specifice slujirii sociale şi au fost dezbătute  câteva aspecte practice întâlnite în pastoraţia credincioşilor aflaţi temporar în instituţiile sociale bugetare.

În Arhiepicopia Dunării de Jos activează un număr de 20 preoţi capelani.

În încheiere, la Asociaţia Nevăzătorilor din municipiul Galaţi, o parte din preoţii capelani au săvârşit  slujba de sfinţire a apei şi au rostit rugăciuni specifice pentru bolnavi, în prezenţa persoanelor cu handicap, după care au binecuvântat întregul spaţiu al instituţiei.

La final, prin grija Sectorului Social-Filantropic al Eparhiei Dunării de Jos, persoanele prezente au primit daruri.

Această acţiune se înscrie în calendarul filantropic al Eparhiei Dunării de Jos din preajma Duminicii vindecării orbului din naştere.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook