Sfinţirea bisericii parohiei Chiraftei II din Protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, credincioşii parohiei Chiraftei II, Protopopiatul Tg. Bujor, jude...

Hramul bisericii „Vovidenia“ din Galaţi

În fiecare an, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“, şi istor...

Slujire liturgică şi social filantropică în Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi

În cadrul manifestărilor pastoral-misionare şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunăr...

150 de ani de la înfiinţarea Seminarului Teologic din Eparhia Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 14 n...

Conferinţa preoţească semestrială a slujitorilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 13 noiembrie a.c., la pomenirea Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, în Arhiepiscopia Dunării de ...

Sărbătoare în parohia Salcia-Tudor din judeţul Brăila

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, parohia Salcia-Tudor din Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, a ...

Sfinţii Cosma şi Damian sărbătoriţi la Aşezământul Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi

În fiecare an, la sărbătoarea Sfinţilor Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian, Centrul de asistenţ...

Binecuvântarea căminelor studenţeşti

În spiritul tradiţiei ultimilor ani din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, manifestările spiritua...

Arhiepiscopia Dunarii de Jos
Sfinţirea bisericii parohiei Chiraftei II din Protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi
Duminică, 23 Noiembrie 2014 13:32

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, credincioşii parohiei Chiraftei II, Protopopiatul Tg. Bujor, judeţul Galaţi, au participat la sfinţirea bisericii parohiale cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Prima menţiune documentară a localităţii Chiraftei datează din 20 ianuarie 1626, când este atestată în domeniile Domnitorului Miron Barnovschi. La început a existat o singură biserică, aşezată sub ocrotirea Sfinţilor Arhangheli, construită din paiantă, în anul 1823, de către familia Codreanu, funcţionând ca filială a parohiei Măstăcani. Din data de 1 martie 1937 devine parohie de sine stătătoare. După anul 1950 localitatea s-a extins, construindu-se mai multe case pe lângă drumul ce leagă Galaţiul de Tg. Bujor. Dezvoltarea comunităţii a impus construirea unei noi biserici, mult mai aproape de casele nou-zidite.

 
Binecuvântarea căminelor studenţeşti
Joi, 30 Octombrie 2014 20:11

În spiritul tradiţiei ultimilor ani din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, manifestările spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei în spaţiul universitar gălăţean au debutat cu sfinţirea căminelor studenţeşti şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, vineri 30 octombrie a.c., la ceas de Vecernie, tinerii membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala locală „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi au organizat sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“.

 
Hramul bisericii „Vovidenia“ din Galaţi
Vineri, 21 Noiembrie 2014 13:37

În fiecare an, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“, şi istorica biserică „Vovidenia“ din centrul municipiului Galaţi îşi sărbătoreşte hramul.

Manifestările pastoral-misionare şi filantropice au debutat încă din ajun, prin săvârşirea slujbei de priveghere şi au continuat în ziua praznicului.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a numeroşi credincioşi din urbea gălăţeană, profesori şi oameni de cultură.

 
A IV-a ediţie a Concursului de religie pentru copii „Credinţă şi cultură“ închinat Sfântul Dimitrie cel Nou, la parohia „Dimitrie Cantemir“ din Galaţi
Duminică, 26 Octombrie 2014 19:59

Una dintre cele mai tinere comunităţi parohiale din oraşul Galaţi - Parohia „Dimitrie Cantemir“ îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Astfel, anul acesta, parohia şi-a serbat pentru a patra oară, hramul bisericii.

Printre activităţile cultural-educaţionale realizate cu ocazia sărbătorii hramului s-a numărat şi concursul pe teme de religie pentru copii „Credinţă şi cultură“, care a ajuns la cea de a IV-a ediţie. Genericul ediţiei din acest an a fost „Trăirea şi mărturisirea credinţei ortodoxe” şi a avut ca sursă de inspiraţie tema sinodală „2014- Anul omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Română”.

 
Sărbătoare în parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de mir“ din Galaţi
Duminică, 26 Octombrie 2014 13:03

În fiecare an, la data de 26 octombrie, când întreaga Biserica Ortodoxă Română cinsteşte pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvărâtorul de Mir, parohia gălăţeană care-l are ca ocrotitor se află în zi de mare sărbătoare.

Săptămâna premergătoare hramului a fost bogată în activităţi liturgice, pastoral-misionare, cultural-educaţionale sau social-filantropice. A fost săvărşită Taina Sfântului Maslu cu sobor de 7 preoţi, Vecernia, Acatistul Sf. Mare Mucenic Dimitrie şi Acatistul Sf. Mucenic Efrem cel Nou, în prezenţa elevilor, a cadrelor didactice din parohie şi a numeroşi credincioşi.

 
« ÎnceputAnterior123UrmătorSfârşit »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Sărbătorile Sf. Andrei

Revista eparhială

De la tineri adunate

Anul 2014

Un dar pentru

construimcatedrala.ro

Sinaxarul zilei