Hramul bisericii „Sfântul Dionisie Exiguul“ din Galaţi

Credincioşii binecunoscutei parohii „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi s-au aflat astăz...

Comunicat de presă

Urmare îndemnului adresat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Român...

Mănăstirea Cârlomăneşti din nordul judeţului Galaţi şi-a cinstit ocrotitorii

La hotarul de nord al Eparhiei Dunării de Jos, Dumnezeu a aşezat Mănăstirea de la Cârlomăneşti, ca o...

Hram la Mănăstirea Vladimireşti

În ziua de 15 august, când întreaga Biserică Ortodoxă cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, Mănăstire...

Prohodul Maicii Domnului la Mănăstirea Adam din judeţul Galaţi

După o perioadă de două săptămâni de post şi rugăciune închinate Maicii Domnului, prilej cu care ico...

Tabăra de vară de la parohia Viziru de Jos, judeţul Brăila

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, in parohia Viz...

Sfântul Mucenic Pantelimon, ocrotitorul Mănăstirii Lacu-Sărat, judeţul Brăila

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon“, situată în staţiunea Lacu-Sărat din imediata apropiere a municipiul...

Două decenii de arhipăstorire jertfelnică şi rodnică

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întronizarea ca Episcop al Eparhiei Dunării de Jos, Înaltprea...

Arhiepiscopia Dunarii de Jos
Sfântul Mucenic Pantelimon, ocrotitorul Mănăstirii Lacu-Sărat, judeţul Brăila
Duminică, 27 Iulie 2014 13:32

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon“, situată în staţiunea Lacu-Sărat din imediata apropiere a municipiului Brăila, şi-a sărbătorit hramul.

Aşezământul monahal aflat sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon este loc al luptei duhovniceşti pentru monahiile care slujesc lui Dumnezeu şi semenilor, dar şi centru pentru alinarea suferinţelor trupeşti pentru bolnavii aflaţi la tratament în staţiune. În apropierea locaşului de cult se află noul corp de chilii, care are şi rol de centru social şi filantropic.

 
Hramul bisericii „Sfântul Dionisie Exiguul“ din Galaţi
Luni, 01 Septembrie 2014 13:20

Credincioşii binecunoscutei parohii „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi s-au aflat astăzi în zi de aleasă sărbătoare, nu numai pentru începutul noului an bisericesc cinstit în întreaga Patriarhie Română prin slujirea Sfintei Liturghii şi a cuvenitului Te-Deum, ci şi pentru că respectiva parohie se află sub ocrotirea duhovnicească a Sfântului Dionisie Exiguul, prăznuit în fiecare an la 1 septembrie.

Manifestările liturgice, cultural-misionare şi social-filantropice au debutat cu mult timp înainte de hram, prin organizarea unor seri catehetice în care au fost implicați copii de la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“ şi a unor cursuri de şah cu instructori calificați, finalizate printr-un concurs.

 
Comunicat de presă
Luni, 18 August 2014 12:03

Urmare îndemnului adresat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru sprijinirea credincioşilor care au suferit în urma inundaţiilor din sudul ţării, în cadrul campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!“, organizată de către Patriarhia Română în colaborare cu Televiziunea Română, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost iniţiată o colectă în bani, alimente neperisabile şi cereale la nivelul tuturor unităţilor bisericeşti.

 
Hram la Mănăstirea Vladimireşti
Vineri, 15 August 2014 13:48

În ziua de 15 august, când întreaga Biserică Ortodoxă cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Vladimireşti din centrul judeţului Galați şi-a serbat hramul.

Cu acest prilej, la Altarul de vară al mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, în prezența monahiilor mănăstirii, a pelerinilor şi a credincioşilor din parohiile învecinate. Acestora li s-au adăugat şi români care lucrează peste hotare, veniţi acasă, alături de cei dragi.

 
Două decenii de arhipăstorire jertfelnică şi rodnică
Joi, 24 Iulie 2014 14:08

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întronizarea ca Episcop al Eparhiei Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi împreună cu Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, şi Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-Vicar patriarhal, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de felicitare intitulat Două decenii de arhipăstorire jertfelnică şi rodnică.

 
« ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Revista eparhială

Anul 2014

Un dar pentru

construimcatedrala.ro

Sinaxarul zilei