Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la data de 1 decembrie, cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a României, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirilor, precum şi în cadrul şcolilor de teologie ortodoxă, se oficiază slujba de Te-Deum la care sunt pomeniţi eroii care s-au jertfit pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şi personalităţile bisericeşti şi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor, în anul 1918.

La Caterdala Arhiepiscopală din Galaţi slujba de Te-Deum a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, încojurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, cadre militare, veterani de război şi simpli credincioşi.

Momentul liturgic din Catedrală a coincis şi cu încheierea solemnă a procesiunii cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu în Eparhia Dunării de Jos, sfintele odoare fiind ridicate şi aşezate „pe cale”,  către Bucureşti, spre lăcaşul voievodal brâncovenesc „Sf. Gheorghe Nou”, de la km 0.

Momentul liturgic a fost prelungit în Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, unde un sobor de preoţi au oficiat cuvenita rânduială liturgică la acest moment, ceremonia încheindu-se cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor, în prezenţa autorităţilor civile şi militare, veteranilor de război şi cadrelor militare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook