Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul proclamării anului 2015 ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii astăzi“, înainte de convocarea Adunării Eparhiale, în parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos se organizează întruniri ale Consiliilor şi Comitetelor parohiale în vederea receptării şi aplicării programelor Sfântului Sinod de activităţi liturgice, misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice.

Manifestările pastoral misionare dedicate hramului parohiei „Sfântului Antonie cel Mare“ din Brăila au debutat cu oficierea slujbei Vecerniei şi Litiei de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţii Cercului misionar. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din parohie, dar şi profesori şi oameni de cultură.

La final, în Centrul Social „Sfântul Antonie cel Mare“ al parohiei a fost convocat Consiliul şi Comitetul parohial, cu participarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

În cadrul lucrărilor a fost analizată darea de seamă a parohiei pentru anul 2014 pe toate sectoarele de activitate, după care s-a creionat programul activităţilor din anul 2015, în conformitate cu tema sinodală propusă la nivelul Patriarhiei Române.

La întâlnire au participat, pe lângă membrii organismelor parohiale, părinţi ai elevilor din şcolile aflate pe teritoriul canonic al parohiei, precum şi profesorii de religie, în vederea constituirii de Asociaţii în parohii pentru susţinerea şi îmbunătăţirea conţinutului şi metodei didactice în cadrul orei de religie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook