Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfăşurat Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei.

Şi anul acesta, evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu filialele gălăţene ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Ligii Studenţilor.

La ceas de Vecernie, zeci de tineri studenţi,  îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular, s-au adunat în faţa Catedralei Arhiepiscopale de unde, cu torţe şi lumânări aprinse în mâini, au pornit în procesiune până la capela „Sfântul Apostol Andrei“ a Seminarului Teologic gălăţean.

În timpul procesiunii, tinerii entuziaşti au intonat  troparele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfinţilor Martiri Brâncoveni, precum şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

La sosirea în capela seminarului, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“.

Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Apostol Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu, prin ale sale rugăciuni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook