Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 01 octombrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi a organizat deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an universitar 2014-2015.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din municipiu de către un sobor format din preoţi profesori, în prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale, urmată de slujba de Te-Deum la deschiderea unui nou an universitar.

La programul liturgic din Catedrală au participat profesori, studenţi şi masteranzi teologi, precum şi simpli credincioşi.

Primul curs al noului an universitar a fost susţinut de Înaltpreasfinţia Sa în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului eparhial.

La Departamentul Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi activează 12 cadre universitare, coordonator al activităţilor didactice fiind pc pr. prof. dr. Ionel Ene, director de departament.

La începutul anului universitar 2014+2015, la cele două programe de studiu care funcţionează în cadrul Departamentului – „Teologie Ortodoxă Didactică“ şi „Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială“ sunt înscrişi 117 studenţi.

La al treilea program de studii, Masteratul în teologie „Istorie şi spiritualitate filocalică” sunt înscrişi un număr de 48 masteranzi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook