Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pe temeiul prevederilor statutare şi canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, precum şi a rânduielii care a devenit deja o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, astăzi, 16 septembrie 2014, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, un număr de şapte tineri teologi împreună cu viitoarele soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa, adresându-se tinerilor prezenţi a accentuat în mod deosebit importanţa căsătoriei, a familiei creştine în general şi a familiei preoţeşti în special, întrucât „o familie creştină, atunci când un tânăr teolog doreşte să o întemeieze, este o mare promisiune pentru o viitoare lucrare pastorală şi misionară, pentru o întreagă parohie!“.

Alături de aceşti tineri au fost prezenţi părinţii lor şi viitorii naşi, ca şi chezaşi ai trăiniciei viitoarelor familii şi ca exemplu demn de urmat în parohiile unde vor fi numiţi. În acest context, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat rolul determinant al sfaturilor, experienţei şi rugăciunilor părinţilor în viaţa noii familii, remarcând faptul că venirea acestor tineri spre a primi binecuvântare pentru a porni spre drumul slujirii în Biserică reprezintă un dar a lui Dumnezeu: „este o întâlnire plină de învăţături pe care le primim atât din promisiunile lor, ale tinerilor, care doresc să întemeieze o familie autentică, cât şi din experienţa de viaţă a părinţilor lor.

În acelaşi timp, întâlnirea de astăzi se dovedeşte a fi o extraordinară bogăţie, un dar al lui Dumnezeu pentru Biserică şi pentru societatea noastră! Aceşti tineri minunaţi şi înţelepţi sunt dornici de a-şi asuma tradiţia creştină autentică, bisericească şi românească într-o lume din ce în ce mai secularizată. Ei ne învaţă că trebuie să ţinem la tradiţie, întrucât ea este mereu înnoitoare şi frumoasă, mai ales atunci când o cunoaştem şi o promovăm cu înţelepciune!“.
Invitaţi să ia cuvântul, tinerii prezenţi au arătat că sunt foarte conştienţi de importanţa binecuvântării lui Dumnezeu ca temelie a viitoarei familii şi de slujirea la care sunt chemaţi în Biserică.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook