Vineri, 10 iulie, la Centrul Eparhial din Galaţi, sub preşedinţia Preasfinţitului Episcop Casian al Dunării de Jos, a avut loc Şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial, la care au fost invitaţi să participe şi pc. protoierei din judeţele Galaţi şi Brăila. Întrunirea a avut ca scop analizarea activităţii bisericeşti eparhiale în primul semestru al anului curent din punct de vedere liturgic, pastoral-misionar, cultural-educaţional, social-filantropic şi administrativ.

În cadrul şedinţei au fost analizate: stadiul realizării programului eparhial dedicat Anului comemorativ-omagial închinat Sfântului Vasile cel Mare şi celorlalţi Sfinţi capadocieni; programul liturgic parohial şi frecvenţa credincioşilor la sfintele slujbe; modalităţi practice de întărire a colaborării pc preoţi cu profesorii de religie; modul de derulare în peste 300 de parohii a programului catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor”; organizarea în parohii a activitatilor dedicate Duminicii Părinţilor şi Copiilor; situaţia patrimoniului cultural mobil; proiectele eparhiale dedicate persoanelor cu dizabilităţi; stadiul implementării programelor sociale, cu finanţare din fonduri europene, dedicate copiilor şi bătrânilor defavorizaţi, aflate în derulare la parohii din municipiul Galaţi; modalităţi de întărire a întrajutorării parohiale.

Chiriarhul Dunării de Jos a prezentat câteva îndemnuri din scrierile Sfântului Vasile cel Mare referitoare la viaţa duhovnicească a preotului şi a familiei sale, precum şi la rolul credincioşilor în Biserică şi societate.

Biroul de Presă şi Comunicare

Proiect

Omagiu

Emisiunea "În căutarea lui Hristos"

Galerie video