Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astazi, 20 iulie 2010, biserica „Sf. Prooroc Ilie” din municipiul Galaţi şi-a serbat hramul . Evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos şi s-a bucurat de prezenţa unui numeros sobor de preoţi şi diaconi, a  membriilor Consiliului şi Comitetul parohial, precum şi a numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

Momentul principal al sărbătorii l-a constituit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a rostit un cuvânt de învăţătură despre Sfântul Prooroc Ilie ca model de ascultare şi credincioşie faţă de Dumnezeu, precum şi de  vieţuire în deplină asceză şi rugăciune neîncetată, amintind totodată despre tradiţia conform căreia  el este cel care a primit puterea asupra revărsării ploii peste pământ.

Cu acest prilej,  parohia a oferit 600 de pachete  cu alimente pentru persoanele nevoiaşe prezente la eveniment, dar si pentru bolnavii si varstnicii care nu au putut fi prezenti la sarbatoarea hramului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook