Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 iulie 2012, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a acordat arhiereasca binecuvântare pentru 30 de tineri absolvenţi ai Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ap. Andrei“, din Galaţi, secţiile pastorală şi patrimoniu şi 2 tineri absolvenţi ai altor licee din judeţele Galaţi şi Brăila, pentru înscrierea la cursurile Facultăţii de Teologie.

Tinerii au participat la Sfânta Liturghie din Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, după care s-au întâlnit cu Chiriarhul Dunării de Jos în parcul din incinta Centrului Eparhial.

La eveniment, pe lângă preoţi profesori ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” şi slujitori din administraţia eparhială, a participat şi domnul Mihai Plămădeală, fratele vrednicului de pomenire Mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală, care se află vizitează zilele acestea Arhiepiscopia de la Dunărea de Jos.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a subliniat importanţa deosebită a credinţei profunde şi a mărturisirii acesteia în societate şi i-a felicitat pe tinerii absolvenţi pentru finalizarea cu succes a acestui liceu de vocaţie şi cu o tradiţie încărcată de istorie, din Arhiepiscopie. De asemenea, proaspeţii absolvenţi, au fost îndemnaţi să aprofundeze cunoştinţele teologice, din cadrul cursurilor de licenţă pentru care vor opta şi să rămână în unitate: „Fără îndoială, aveţi binecuvântare să rămâneţi uniţi şi pe viitor! Şi să nu vă uitaţi niciodată rădăcinile! De aceea, sper să nu faceţi greşeala de a reveni aici abia peste 4 ani (...) să mizaţi pe faptul că aici, întotdeauna aveţi părinţi, să rămâneţi în legătură filială cu noi, şi veţi avea legătură părintească. Un fiu bun face un tată şi mai bun, iar un tată înţelept ştie să facă din fiul său rău, unul bun. După cum şi Tatăl cel Ceresc face cu noi, oamenii!”.

La finalul întâlnirii,  Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a primit doi tineri teologi, împreună cu părinţii lor şi viitoarele soţii, pentru a le acorda arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook