Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie. Unul dintre cei mai importanţi proroci din Vechiul Testament, Sfântul Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă.

Astazi, 20 iulie 2012, biserica „Sf. Prooroc Ilie“ din municipiul Galaţi şi-a serbat hramul. Evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, şi s-a bucurat de prezenţa unui numeros sobor de preoţi şi diaconi, a  membriilor Consiliului şi Comitetul parohial, precum şi a  catorva sute de credincioşi din parohie şi din municipiu.

Momentule principale ale sărbătorii l-au constituit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, şi sfinţirea paraclisului din curtea bisericii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian după care a rostit un cuvânt de învăţătură despre Sfântul Proroc Ilie ca model de ascultare şi credincioşie faţă de Dumnezeu, precum şi de vieţuire în deplină asceză şi rugăciune neîncetată, amintind totodată despre tradiţia conform căreia el este cel care a primit puterea asupra revărsării ploii peste pământ.

După slujbă chiriarhul a împărţit pachete şi iconiţe copiilor prezenţi la sărbătoare, micuţi care de altfel au fost activi în desfăşurarea evenimentului împărţind la solicitarea Arhiepiscopului Dunarii de Jos, anafura credincioşilor. Cu acest prilej, parohia a oferit 500 de pachete  pentru persoanele nevoiaşe prezente la eveniment, iar cu o zi inainte au fost duse la domiciliul persoanelor nedeplasabile pachete cu alimente şi obiecte de strictă necesitate.

Eugenia Notarescu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook