Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea ÎPS dr. Casian Crăciun, în perioada 8-9 iulie, Aşezământul socio-medical „Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu-Sărat a fost gazda unor activități socio-educaţionale, la care au participat copii din centrele sociale ale Eparhiei, instructori de educaţie, voluntari, precum şi persoane care sprijină activităţile social-filantropice.

Ziua de 8 iule a fost rezervată activităţilor recreative şi educaţionale, în cadrul a trei ateliere de lucru: de pictură, de împletit şi origami.

În data de 09.07.2013, obiectele realizate, precum şi cele existente deja în cadrul fiecărei instituţii de asistenţă socială, au fost expuse într-o gală festivă de prezentare, la care au participat, preoţi din administraţia eparhială şi din parohii, coordonatori ai centrelor sociale, invitaţi din partea autorităţilor locale, precum şi alte persoane care sprijină material şi financiar activitatea filantropică.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Muzeului de Istorie din Galaţi care au completat expoziţia cu principalele descoperiri arheologice identificate pe teritoriul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, corul „Ortodoxia“ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a susţinut un concert de muzică bizantină.

Aceste activități se încadrează în șirul evenimentelor programate în cadrul proiectului FORTE - Formare trainică pentru parteneriat social care este implementat de Federaţia Filantropia împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) şi SC Global Commercium Development SRL, fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Diac. Ionuţ Căşuneanu, coorodonator regional

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook