Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 9 iulie 2016, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui eveniment cultural-artistic de excepţie: concertul internaţional de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir“.

Evenimentul, binecuvântat de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, se află la prima ediţie şi reprezintă rodul unei benefice cooperări dintre  Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălăţean, Muzeul Eparhial, Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, Teatrul Muzical „Nae Leonard“, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Galaţi.

Pe scena amplasată în primitoarea Grădină a Palatului Episcopal, au urcat formaţii de muzică sau dansuri tradiţionale, precum: „Cenan Vafki“ din Istanbul, Turcia, „Kalofonis“ din Galaţi, Ansamblul de Dans Tradiţional Grecesc „Olympos“ şi trupa de dans popular turcesc „Fidan Lar“ a Uniunii Democrate Turce din România.

În acelaşi context, gălăţenii s-au putut bucura şi de interpretarea la acordeon a unor melodii tradiţionale de către cunoscuta artista gălăţeană Viorica State, laureată a numeroase concursuri şi festivaluri din ţară şi străinătate.

Deşi la o oră destul de înaintată, concertul internaţional de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir“ s-a bucurat de un real succes, Chiriarhul Dunării de Jos, oficialităţile locale şi judeţene şi sutele de gălăţeni prezenţi la eveniment, apreciind prestaţia tuturor celor ce au urcat pe scenă.

La final, artiştii au primit din partea organizatorilor câte o plachetă, albumele cu imagini reprezentative ale Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi ale municipiului Galaţi, diplome de participare şi flori.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook