Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial de la Dunărea de Jos, în data de 13 iulie 2017 a avut loc şedinţa semestrială de vară a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La întrunire au participat și protoiereii celor 8 protopopiate ale Eparhiei.

Lucrările propriu-zise ale şedinţei au fost precedate de o întâlnire de lucru cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi cu toţi protoierei Eparhiei Dunării de Jos, în cadrul căreia Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a făcut o excepţională reflecţie teologică şi duhovnicească asupra activităţii bisericeşti de la Dunărea de Jos, din primul semestru al acestui an.

În debutul întâlnirii, distinşii membri ai Consiliului eparhial au vizitat lucrările de restaurare, reabilitare şi sistematizare a imobilelor şi spaţiilor de la Centrul Eparhial, iar Părintele Arhiepiscop a făcut o detaliere amplă cu imagini de la toate etapele lucrărilor realizate la Centrul Eparhial.

În continuare, au fost prezentate ultimele hotărâri sinodale după care, responsabilii sectoarelor din Administraţia Eparhială au prezentat sinteza activităţii pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice din primul semestru al anului 2017, la nivelul fiecărei subunităţi.

De asemenea, au fost analizate rezultatele principalelor activităţi misionare şi cultural-educaţionale desfăşurate cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, precum şi proiectele ce urmează a fi concretizate în cel de-al doilea semestru al anului 2017.

La final, au fost prezentate ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuza ortodoxă“ şi broşura Icoana Maicii Domnului „Prodromiţa“, ambele tipărite la Tipografia eparhială „Candela cuvântului“.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook