Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, zilele acestea, alte trei parohii din judeţul Brăila au desfăşurat excursii şi activităţi pentru tineri în cadrul programului eparhial de tabere pentru tineri „Vacanța din pridvorul Bisericii“.

Prin implicarea preoţilor de la parohiile Chiscani I, Siliştea şi Tudor Vladimirescu din judeţul Brăila, 30 de copii însoţiţi de cadre didactice şi vârsnici voluntari din parohii s-au bucurat de o zi de vară specială.

Grupul catehetic de tineri de la Parohia Chiscani I a avut bucuria de a vizita ansamblul voievodal al Mănăstirii Măxineni, de a cunoaşte câte puţin din istoricul acestei vetre monahale şi a vedea cu ochii lor obiectele de inventar păstrate în muzeul mănăstirii.

Pentru câteva ore curtea mănăstirii s-a umplut de jocul, cântecul și de glasurile pline de fericire ale copiilor, iar părinții călugări le-au răsplătit fericirea cu faguri de miere.

După masa de prânz, tinerele fete au fost învățate cum se fac prescurile, iar băieții au fost cei care s-au bucurat de mirosul și gustul minunat al acestor produse tradiţionale.

La final, copiii au oferit un moment artistic de cântece și jocuri populare.

Şi grupul de tineri de la Parohia Siliștea, însoţiţi de preotul paroh, de profesoara de religie şi de trei vârsnici din parohie au vizitat vechea ctitorie a lui Matei Basarab, din judeţul Brăila.

După momentul de rugăciune din biserica mănăstirii, a urmat un program educativ-recreativ în formă interactivă coordonat de profesoara de religie, ce a constat în prezentări de  icoane, dialoguri și discuţii libere pe baza unor teme religioase.

Au fost vizitate muzeul mănăstirii și biserica voievodală, iar la final copiii au beneficiat de o agapă tradițională.

Ziua de 27 iulie, a fost o zi de bucurie şi pentru şase copii și un grup de vârsnici din Parohia Tudor Vladimirescu, judeţul Brăila.

La primele ore ale dimineții, copiii şi vârsnicii însoţiţi de preotul paroh au participat la Mănăstirea ”Sf. M. Mc. Pantelimon” - Lacul Sărat la Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian cu prilejul hramului. Aici, copiii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și au primit daruri.

De la mănăstire, grupul a mers la Așezământul social-filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu-Sărat unde au fost desfășurate mai multe activități adecvate zilelor de vacanță, copiii bucurându-se de o zi frumoasă petrecută în spațiul prietenos și ospitalier al Așezământului eparhial.

Toţi cei prezenţi s-au bucurat de un prânz foarte bine pregătit şi au mers către celălalt obiectiv programat, şi anume, Mănăstirea Măcin din judeţul Tulcea, unde au mulţumit Milostivului Dumnezeu pentru  ploile binevenite asupra pământului.

Activităţile de vară pentru tineri vor continua în perioada următoare cu alte parohii din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook