Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 31 iulie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 40 de copii din parohiile „Sfinții Arhangheli“ și „Sfinții Apostoli“ din Brăila au poposit la mănăstirea Măxineni pentru a petrece împreună o zi plină de activități duhovnicești și recreative.

Activitățile fac parte din programul eparhial de tabere pentru tineri „Vacanţa din pridvorul Bisericii“ desfăşurat în această vară în Eparhia Dunării de Jos.

Copiii au fost însoțiți de preoți, de profesori de religie, de alte cadre didactice, de câteva persoane vârstnice și voluntari din parohii.

După închinarea în sfânta biserică și la sfintele moaște, cei prezenți au participat la săvârșirea acatistului Sfântului Ioan Maximovici și au primit un cuvânt de învățătură referitor la istoricul acestei mănăstiri, la hramul acesteia, precum și câteva aspecte din viața Sfântului Ioan Maximovici. A urmat închinarea în biserica voievodală, unde s-au intonat câteva cântări religioase.

Programul a continuat cu activități recreative, ce au reunit jocuri variate, în cadrul cărora copiii au fost organizați pe echipe. Ghicitorile religioase i-au încântat foarte mult pe copii și le-au consolidat cunoștințele. În plus, valorificând prezența persoanelor vârstnice care li s-au alăturat, tinerii creștini și-au îmbogățit experiența de viață aflând din istorisirile acestora informații privitoare la ocupațiile tradiționale, diferite meșteșuguri și obiceiuri străbune.

La finalul programului, copiii au fost oaspeții unei agape, fiind încântați de produsele tradiționale oferite.

Deși vremea a fost ploioasă, copiii s-au bucurat de frumusețea și liniștea acestui loc binecuvântat și și-au exprimat recunoștința față de momentele trăite în această zi.

Pr. Rareş Bucur

Prof. Gabriela Caragaţă

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook