Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 7 iunie 2011, în sala de şedinţe a Protoieriei Tecuci a avut loc conferinţa semestrială pastoral-misionară a preoţilor din protoieriile Tecuci şi Nicoreşti.  Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica „Sfântul Gheorghe şi Sfântul Iachint de Vicina” din Tecuci, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţii celor două protopopiate şi credincioşii din municipiu.

Potrivit hotărârilor Sfântului Sinod, întâlnirea a avut drept scop dezbaterea diferitelor aspecte şi probleme pastorale privind familia creştină şi formarea copiilor şi a tinerilor în spiritul creştin.

Cu acest prilej, pc. pr. Manuel Bălan, de la parohia „Sfântul Dumitru” din localitatea Drăgăneşti, judeţul Galaţi, a prezentat referatul „2011 – Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, care a reliefat importanţa cunoaşterii, din partea primitorilor, a simbolisticii şi implicaţiilor Tainelor Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii.

Au urmat discuţii la obiect privind problemele cu care se confruntă familia creştină într-o societate tot mai secularizată, dar şi despre rolul păstorilor şi al părinţilor spirituali, naşii, în creşterea duhovnicească a fiilor duhovniceşti.

La finalul întrunirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a mulţumit pc. preoţi pentru implicarea în pastoraţia familiilor şi a tineretului, în rezolvarea problemelor de ordin spiritual, moral şi social cu care aceştia se confruntă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook