Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 14 iunie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos, în Aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din incinta Centrului Eparhial s-a desfăşurat un program cultural-educaţional cu tema „De ce îl iubim pe Eminescu?”.

Evenimentul, prilejuit de împlinirea a 123 de ani de când „Luceafărul poeziei româneşti”, poetul naţional Mihai Eminescu a trecut la cele veşnice, a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Filiala Galaţi a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România.

Oaspete de seamă la dezbaterea eminesciană a fost dna Iulia Cristea Scutaru, jurnalist şi expert în relaţii internaţionale, membră a SNFOR până la desfiinţarea acesteia în anul 1948.

Lucrările au fost deschise de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian care a arătat: „În Aula Melchisedec Ştefănescu, stimata doamnă Iulia Scutaru, la invitaţia Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe, filiala Galaţi, ne ajută să trăim cu anticipaţie sărbătoarea de suflet de vară a culturii şi a spiritualităţii româneşti – Eminescu. Când spunem acestea ne gândim cu emoţie la faptul că întâlnirea de faţă stă sub semnul întâlnirii în ceruri dintre marele Melchisedec Ştefănescu şi Mihai Eminescu. Asvem în vedere faptul că Mihai Eminescu, în proză şi în jurnalistică a avut drept sursă importantă de inspiraţie pentru problematica Dunării, scrierile Episcopului Melchisedec Ştefănescu“.

Dezbaterile au fost presărate cu scurte proiecţii de film în care voci celebre au recitat poezii eminesciene, material extras din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române.

Au participat membrii SNFOR Galaţi, ASCOR Galaţi, elevi şi tineri seminarişti, studenţi teologi şi filologi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook