Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 21 iunie 2012, la Unitatea Militară 01552 din Galaţi a avut loc ceremonialul de repatriere a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul  Andrei“, sub comanda lt. col. Adrian Popescu.

În luna noiembrie a anului trecut acesta a fost dislocat în teatrul de operaţiuni din Afganistan pentru a participa la misiuni multinaţionale ISAF III, în slujba păcii.

Misiunile primite au fost îndeplinite cu succes, întreg efectivul militarilor plecaţi departe de casă întorcându-se sănătoşi la familiile lor. Repatrierea militarilor români s-a făcut în mai multe etape, începând cu prima decadă a lunii iunie.

La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos, ministrul apărării, Corneliu Dobriţoiu, autorităţi locale, cadre militare în activitate şi în rezervă, precum şi rude ale militarilor repatriaţi.

Ceremonialul a început prin primirea onorului şi apelul solemn, după care Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba de Te-Deum, ca mulţumire adusă înaintea lui Dumnezeu pentru ocrotirea şi binefacerile revărsate asupra  militarilor români în Afganistan. Adresându-se acestora, Chiriarhul Dunării de Jos le-a spus: „Acum şase luni şi jumătate, când aţi plecat spre Afganistan v-am rugat să vă întoarceţi sănătoşi acasă! Daţi-mi voie ca astăzi să transfer canicula din atmosferă în incandescenţa sentimentelor mele de gratitudine care au invadat inima mea  şi a tuturor slujitorilor prezenţi, împreună cu inimile familiilor care, cu ochii în lacrimi privesc înălţătoarea întâlnire de aici, care este pascală! Da! Aceasta este cea mai mare zi din anul 2012 la Galaţi, căci am auzit cel mai sfânt cuvânt: PREZENT  100 %!”.

Ceremonialul religios a fost urmat de scurte alocuţiuni şi acordarea de distincţii şi medalii.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook