Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După tradiţie, în data de 23 iunie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum pentru absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos“, ca mulţumire pentru toate binefacerile de la Dumnezeu şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

La eveniment au participat decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie împreună cu distinsul corp profesoral universitar, tinerii absolvenţi, studenţi dar şi simpli credincioşi.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a oferit tinerilor absolvenţi de la Medicină  iconiţe.

Studiul medicinii la Universitatea "Dunărea de Jos" a început la sfârşitul anilor '90 odată cu înfiinţarea specializării kinetoterapie și a specializării de asistență medicală.

Coroborarea dintre tradiţia medicală din această zonă şi mediul academic, a avut ca rezultat fondarea Facultăţii de Medicină  în anul 2004, prin decizia Guvernului României, ca o consecinţă necesară a importanţei si a dezvoltării socio-economice a acestei zone.

Facultatea oferă 5 programe de studiu la nivel de licență: Medicină,  Farmacie,  Medicină Dentară, Asistenţă medicală generală, Moaşe.

Dezvoltarea facultăţii este susţinută de o infrastructură modernă desfășurată pe aproximativ 8000 m2, cu amfiteatre spațioase, laboratoare și săli de lucrări dotate la nivel european, accesul în clinici performante, bibliotecă informatizată aflată într-o continuă dezvoltare, cămine noi, și facilităţi sportive.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook