Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 12 iunie a.c., absolvenţii promoţiei 2015 din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie – Galaţi au organizat cursul festiv la finalizarea studiilor.

Programul a debutat cu participarea tinerilor teologi la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către un sobor de preoţi profesori, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de Te-Deum, ca mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, iar la final a fost săvârşit parastasul pentru profesorii trecuţi la Domnul.

„Începutul cunoaşterii lui Dumnezeu, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, se face prin rugăciune, iar Sfânta Liturghie ne ajută să pătrundem în tainele întâlnirii cu Dumnezeu din care se naşte disponibilitatea de a sluji prin rugăciune, prin educaţia creştină în familie, în şcoală şi în societate, dar şi prin slujirea filantropică înţelească ca act de prelungire a iubirii lui Dumnezeu de la Altarul euharistic la altarul fratelui nostru!

Aceste trei dimensiuni teologice trebuie să le arate prin viaţa şi slujirea lor tinerii studenţi şi masteranzi ai promoţiei 2015 de la Departamentul teologic al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi!“.

Cursul festiv al absolvenţilor de teologie didactică şi teologie asistenţă socială, precum şi a masteranzilor s-a desfăşurat în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie. La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, prof. univ dr. ing. Toader Munteanu, prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos” şi conf. univ. dr. Ivan Ivlampie, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi.

Adresându-se studenţilor şi masteranzilor, prof. univ dr. ing. Toader Munteanu, prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos“ a subliniat că „prezenţa studenţilor teologi în mijlocul celorlaţi tineri de la multiplele domenii şi specializări pe care Universitatea noastră le oferă ca servicii educaţionale, reprezintă o autentică prelungire a iubirii lui Dumnezeu de la Catedrala arhiepiscopală, aici, în mijlocul studenţilor şi universitarilor de la Dunărea de Jos!”.

Profesorii şi absolvenţii au rostit scurte alocuţiuni adecvate momentului solemn al absolvirii cursurilor de licenţă şi masterat.

La final au fost oferite diplome, medalii, broşura „Viaţa şi învăţături ale Sfântului Ioan Gură de Aur privind slujirea şi misiunea preotului“ şi flori.

Anul acesta au absolvit 35 de studenţi şi 26 de masteranzi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook