Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 3 iunie a.c., a avut loc la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pregătirea pentru pelerinajul de la Buciumeni, unde un număr de 50 de persoane, tineri şi tinere, în duhul tradiţiei, prin voluntariat, s-au oferit pentru a pregăti tradiţionala masă de sarmale pentru cei peste 1000 de tineri ce vor participa luni, de sărbătoarea Sfintei Treimi, la hramul mănăstirea Buciumeni.

Tinerii voluntari, de ziua pomenirii moşilor şi strămoşilor noştri, au dorit să fie la Centrul Eparhial pentru a pregăti această agapă. Activitatea s-a desfăşurat în condiţii deosebit de bune, sub atenta supraveghere a personalului calificat şi a maicilor, care astăzi au devenit pentru aceşti tineri, instructori în deprinderea şi obişnuinţa cu bucătăria tradiţională.

Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la eveniment, i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi i-a îndemnat să înveţe şi să ducă mai departe tradiţiile autentice româneşti.

Activitatea de astăzi reprezintă un exerciţiu pentru tânăra generaţie, de a se implica activ prin voluntariat şi de a se bucura cu dăruire pentru pregătirea întâlnirii şi comuniunii cu alţi tineri din această eparhie, a mai precizat Chiriarhul Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook