Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Încă din ziua de 25 iunie a.c., după Sfânta Litrughie, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost rostită o rugăciune de mulţumire de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, iar Drapelul naţional a fost aşezat aşa cum se cuvine pentru ca timp de 24 de ore să stea sub Pantocrator.

Luni, 26 iunie 2017, în Catedrala Arhiepsicopală din Galaţi, Chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Mihai Manoliu, subprefectul judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat că „este foarte important ca semnificaţia drapelului nostru naţional să pătrundă în inimile, în familiile, în casele şi în şcolile noastre, căci drapelul acesta este icoana neamului românesc.

În el se oglindeşte azurul credinţei din albastru cerului, soarele nădejdii din galbenul spicelor de grâu, şi văpaia dragostei, care pe câmpul de bătălie îl face pe soldat, dacă este nevoie, una cu pământul patriei“.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune pe strada Domnească, către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.

Aici  a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României, după care Drapelul Naţional a fost înălţat pe catarg.

După alocuţiunile care au evocat însemnătatea zilei şi semnificaţia culorilor Drapelului Naţional, ceremonialul s-a încheiat cu un scurt concert susţinut de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi defilarea Gărzii de Onoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook