Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Astăzi, 26 iunie 2019, în municipiul Galaţi au avut loc manifestările dedicate sărbătorii Zilei Drapelului naţional.

În Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa autorităţilor locale şi a credincioşilor.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Mihai Manoliu, subprefectul judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea celor trei culori ale drapelului şi despre modul în care acest simbol al naţiunii române trebuie păstrat, cultivat şi transmis cu sfinţenie tinerelor generaţii.

De la Catedrala Arhiepiscopală, Drapelul naţional a fost purtat de către militari, în procesiune pe strada Domnească, către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.

Aici, în prezenţa oficialităţilor locale, a preoţilor, a multor gălăţeni şi copii a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României şi înălţat pe catarg a tricolorului.

După alocuţiunile care au evocat însemnătatea acestei zile, ceremonialul a continuat cu un moment artistic susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Manifestările Zilei Drapelului Naţional s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare pe acordurile muzicii militare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook