Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Praznicul Înălţării Domnului, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos la Sfânta Liturghie au fost pomeniți eroii care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

În municipiul Galaţi, cu începere de la ora 13:00, a fost organizată tradiţionala procesiune închinată eroilor. Alaiul format din slujitori, credincioşi, oficialităţi locale, tineri seminarişti şi elevi a pornit de la biserica „Înălţarea Domnului” către Cimitirul „Eternitatea“ unde s-a săvârşit slujbă de pomenire a eroilor.

În celălalt mare oraş al eparhiei, Brăila, procesiunea a avut loc începând cu orele 17:00, din faţa bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi s-a încheiat la mormintele ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale, din cimitirul cu acelaşi nume.

La ambele manifestări închinate eroilor neamului a participat şi chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a oficiat, alături de slujitori de la parohiile din cele două oraşe, slujba de pomenire şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de folos duhovnicesc.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook