La Praznicul Înălţării Domnului, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos la Sfânta Liturghie au fost pomeniți eroii care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

În municipiul Galaţi, cu începere de la ora 13:00, a fost organizată tradiţionala procesiune închinată eroilor. Alaiul format din slujitori, credincioşi, oficialităţi locale, tineri seminarişti şi elevi a pornit de la biserica „Înălţarea Domnului” către Cimitirul „Eternitatea“ unde s-a săvârşit slujbă de pomenire a eroilor.

În celălalt mare oraş al eparhiei, Brăila, procesiunea a avut loc începând cu orele 17:00, din faţa bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi s-a încheiat la mormintele ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale, din cimitirul cu acelaşi nume.

La ambele manifestări închinate eroilor neamului a participat şi chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a oficiat, alături de slujitori de la parohiile din cele două oraşe, slujba de pomenire şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de folos duhovnicesc.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook