Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 18 mai a.c., la sediul protopopiatului Galaţi au avut loc lucrările Conferinţei pastoral-misionare pe semestrul I  având ca temă de dezbatere “2010 - Anul omagial al Crezului ortodox”.

Şedinţa a fost precedată de participarea tuturor preoţilor slujitori la Sfânta Liturghie în biserica “Sfântul Ierarh Nicolae”, la care a fost prezent şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La conferinţa prezidată de ierarhul locului au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, profesori de la Seminarul teologic “Sf. Ap. Andrei”, precum şi preoţii din protopopiatul Galaţi.

Prezentarea subiectului a fost făcută de pc. pr. prof. Ninel Ţugui de la Seminarul Teologic din Galaţi, care a sistematizat contextul apologetic şi misionar al veacului al IV-lea şi soluţiile pe care Biserica le-a găsit la provocările nemainîntâlnite până atunci la adresa dreptei credinţe, în primul rând prin formularea Simbolului de credinţă în cadrul Sinoadelor ecumenice de la Niceea (325) şi Constantinopol (381). Au mai conferenţiat pc. pr. dr. Lucian Petroaia – consilier cultural-învăţământ şi pc. pr. dr. Gabriel Pandele – cadru didactic la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, care au adus importante precizări de ordin istoric, liturgic şi catehetic la tema propusă.

În încheierea lucrărilor, ierarhul Dunării de Jos a îndemnat pe toţi slujitorii ca, pe lângă propovăduirea şi catehizarea credincioşilor cu privire la învăţătura de credinţă a Bisericii, să contribuie la mărturisirea dreptei credinţe şi prin lucrările misionare şi activităţile social-filantropice din cadrul comunităţilor pe care le păstoresc.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook