În data de 20 mai a.c., la biserica „Sf. Arhangheli” din Brăila au avut loc lucrările Conferinţei pastoral-misionare pe semestrul I  al preoţilor din Protopopiatul Brăila, având ca temă de dezbatere „2010 – Anul omagial al Crezului ortodox”.

Şedinţa a fost precedată de săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii în sobor de către toţi preoţii protoieriei, sub protia pcuv. arhim. Daniil Oltean, vicar administrativ al Arhiepiscopiei. În cuvântul său, pcuv. vicar administrativ a subliniat importanţa abordării temei Simbolului de credinţă atât pentru slujitori, cât şi pentru credincioşi, arătând că mărturisirea dreptei-credinţe este un dar al lui Dumnezeu pentru întreaga Biserică, o dovadă a iubirii Sale pentru noi, oamenii, ca să ne înţelepţească şi să ne cheme mai aproape de El.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat în cadrul aceluiaşi sfânt lăcaş şi au fost deschise de pc. pr. Gheorghe Marinescu, protopop de Brăila. Pc sa a rostit un scurt cuvânt despre modul în care preoţii brăileni au pus în aplicare, până la această dată, programul sinodal în legătură cu aniversarea în acest an a Crezului ortodox şi a Autocefaliei româneşti. Tema propriu-zisă a fost prezentată pc. pr. Victor Ţugui de la parohia „Sf. Arhangheli” din municipiul Brăila.

Proiect

Omagiu

Emisiunea "În căutarea lui Hristos"

Galerie video