Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 20 mai a.c., la biserica „Sf. Arhangheli” din Brăila au avut loc lucrările Conferinţei pastoral-misionare pe semestrul I  al preoţilor din Protopopiatul Brăila, având ca temă de dezbatere „2010 – Anul omagial al Crezului ortodox”.

Şedinţa a fost precedată de săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii în sobor de către toţi preoţii protoieriei, sub protia pcuv. arhim. Daniil Oltean, vicar administrativ al Arhiepiscopiei. În cuvântul său, pcuv. vicar administrativ a subliniat importanţa abordării temei Simbolului de credinţă atât pentru slujitori, cât şi pentru credincioşi, arătând că mărturisirea dreptei-credinţe este un dar al lui Dumnezeu pentru întreaga Biserică, o dovadă a iubirii Sale pentru noi, oamenii, ca să ne înţelepţească şi să ne cheme mai aproape de El.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat în cadrul aceluiaşi sfânt lăcaş şi au fost deschise de pc. pr. Gheorghe Marinescu, protopop de Brăila. Pc sa a rostit un scurt cuvânt despre modul în care preoţii brăileni au pus în aplicare, până la această dată, programul sinodal în legătură cu aniversarea în acest an a Crezului ortodox şi a Autocefaliei româneşti. Tema propriu-zisă a fost prezentată pc. pr. Victor Ţugui de la parohia „Sf. Arhangheli” din municipiul Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook