Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marele praznic al Pogorârii Duhului Sfânt a fost prăznuit şi la Catedrala Dunării de Jos prin Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită  de către ÎPS Arhiepiscop Casian, înconjurat de preoţi şi diaconi, precum şi de numeroşi credincioşi. În cadrul slujbei, ierarhul locului a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a subliniat importanţa acestei săbători în viaţa creştinilor, Pogorârea Duhului Sfânt fiind considerat momentul naşterii Bisericii şi al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume. De asemenea, a fost împlinită rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia s-au rostit cele opt rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cadrul ajunului sărbătorii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a participat la slujba Vecerniei la biserica “Pogorârea Duhului Sfânt” din municipiul Galaţi, după care a sfinţit icoanele catapetesmei rspectivului sfânt lăcaş şi a explicat semnificaţia şi modul în care trebuie să cinstim şi să ne rugăm înaintea acestora.

Cu acest prilej a fost vizitat şi Centrul Social „Speranţe pentru vârsta a III-a”, care funcţionează în cadrul acestei parohii, realizat şi amenajat din fonduri europene de către Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu Primăria Galaţi. Scopul acestui aşezământ este acordarea de asistenţă psihologică, medicală şi socială (hrană caldă, pachete cu alimente de primă necesitate, îngrijire la domiciliu, servicii de spălătorie şi călcătorie) unui număr de 50 de bătrâni care au venituri sub salariul minim pe economie şi/sau cu boli cronice.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook