Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni 24 mai 2010, cu ocazia praznicului Sfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se va desfăşura la Mănăstirea Buciumeni (nordul judeţului Galaţi) pelerinajul anual dedicat tinerilor. Întâlnirea se va desfăşura sub genericul „Crezul ortodox în viaţa tinerilor liceeni”.

La acest eveniment vor participa: ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, numeroşi preoţi şi diaconi din întreaga eparhie şi aproximativ 1000 de tineri, câte zece de la fiecare din cele 64 de licee din judeţele Galaţi şi Brăila, însoţiţi de profesorii lor de Religie. Întrunirea de la Buciumeni constă, mai întâi, în participarea la Sfânta Liturghie care se va săvârşi în pădure la un altar special amenajat, unde tinerii vor susţine într-un cor de aproape o mie de voci, cântările dumnezeieştii Liturghii, iar unii dintre ei, pregătiţi după cuviinţă, vor primi Sfânta Împărtăşanie.

Dupa agapa care va fi oferită tinerilor în pădure, ca o masă câmpenească, vor urma dezbaterile pe tema precizată. Elevii, în grupe de câte 50, având în mijloc preoţi şi profesori de Religie, vor dezbate diferite aspecte legate de semnificaţia şi importanţa mărturisirii Crezului ortodox în viaţa tânărului creştin.

Acest eveniment, un adevărat festival al tinerilor creştini-ortodocşi, a ajuns în acest an la a XVI-a ediţie şi, din experienţa anilor trecuţi, s-a dovedit a avea un efect puternic şi pozitiv asupra minţilor şi sufletelor tinerilor pelerini.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook