Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi participarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în seara  zilei de 31 mai 2014, filiala „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România a organizat conferinţa cu tema „Iubirea de neam şi angajarea noastră în salvarea lui“.

Oaspetele de seamă invitat  pentru această conferinţă a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim Joantă, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxembourgului şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe a Germaniei şi Europei de Nord.

„M-am întâlnit în seara aceasta, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa, cu foarte mulţi tineri şi credincioși din Galaţi într-o conferinţă care a dezbătut o temă dragă inimii mele şi nouă tuturor: iubirea de neam şi implicarea noastră în salvarea lui. Spun salvarea lui pentru că am ajuns într-un moment al istoriei în care putem vorbi de pierirea noastră ca neam (…) Salvarea lui vine de la noi înşine, prin noi înşine, cu ajutorul lui Dumnezeu, bineînțeles, atunci când încercăm să ne iubim mai mult neamul, când conştientizăm valorile lui şi slava lui. Iar slava poporului român este constituită din inteligenţa cu care a fost înzestrat de Dumnezeu, cu hărnicia lui, cu ospitalitatea lui!“.

Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos“  şi a reunit numeroşi membri ASCOR Galaţi, LTOR Galaţi, elevi seminarişti şi studenţi ai universităţilor gălăţene.

ASCOR Galati a luat fiinţă, cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi prin permanenta purtare de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ca filială a Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, în anul 1993, luându-şi ca protector spiritual pe Sfântul Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat la propovăduire.

ASCOR este una dintre cele mai active şi fidele organizaţii de tineret ale Bisericii Ortodoxe Române, non-profit şi non-guvernamentale care îşi propune, prin domeniile sale de activitate şi prin programele sale, să promoveze credinţa creştin ortodoxă în rândul tinerilor, studenţi şi elevi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook