Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 6 mai 2015, la Aşezământul Social – Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi a fost lansat proiectul „FairCare – Din suflet pentru suflete – informarea, instruirea şi calificarea femeilor în domeniul serviciilor de asistenţă domestică şi îngrijiri paliative“.

Tema întâlnirii a fost aşezată sub genericul „De ce îngrijitor bătrâni la domiciliu – situaţie actuală şi previziuni“.

Principala activitate a Proiectului o constituie elaborarea, realizarea şi pilotarea unor cursuri de formare personală şi profesională în domeniul serviciilor de asistenţă la domiciliu şi îngrijiri paliative.

Obiectivul general al Proiectul îl reprezintă promovarea egalităţii de şanse şi facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru peste 30 de femei aparţinând unor grupuri vulnerabile din regiunea Galaţi – Brăila, prin programe de formare specifice în scopul dobândirii abilităţilor de dezvoltare personală, antrepenorială şi prin calificare în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice (Camera de Comerţ, Primăria şi asociații din Galaţi), ai Centrelor social-filantropice din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, care desfăşoară muncă socială în sprijinul vârstnicilor, precum şi ai altor părţi interesate în derularea proiectului.

În cadrul proiectului au fost încheiate parteneriate în vederea desfăşurării instruirii teoretice și practice cu Asociaţia social-filantropică „Sfântul Vasile cel Mare“ şi Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ din Galaţi.

Proiectul este dezvoltat de către Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Centrul de Formare, Informare şi Suport Comunitar „Galaţi 2020“, în cooperare cu AIDRom (Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România) şi finanţat de Ministerul Culturii, Tineretului şi Sportului din Baden - Wűrttemberg Germania şi Diakonia Württemberg.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook