Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, la Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţțe pentru vârsta a III-a“ de la parohia gălăţeană care îşi serbează hramul, s-a desfăşurat o activitate socio-culturală dedicată tinerilor şi bătrânilor aflaţi în instituţii de îngrijire socială.

La eveniment au participat membri ai mai multor instituţii din municipiu, precum: Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“, Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos“, secţia Asistenţă-socială, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“, Şcoala Generală nr. 17 şi S.N.F.O.R. – Filiala Galaţi.

Firesc, programul a debutat cu o slujbă de mulțumire după care a fost săvârşit parastasul pentru persoanele aflate în grija Centrului, trecute la Domnul.

În continuare, tinerii au prezentat un program cultural - artistic, în cadrul căruia au fost interpretate cântece religioase şi instrumentale, au fost recitate poezii creştine şi a fost pusă în scenă o piesă de teatru.

În încheierea programului artistic, tinerii elevi şi studenți au antrenat cele 30 de persoane asistate într-un dialog vesel cu proverbe şi ghicitori.

La activitate au fost invitați şi 25 de tineri aflaţi în plasament la Centrul „Ion Creangă“ – Galaţi care, în ajun de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, au primit ca daruri revista eparhială „Călăuza ortodoxă“, cărți de rugăciune, iconiţe, dulciuri şi instrumente de scris, după care au fost invitaţi la agapă.

În final, au fost vizitaţi cei 30 de asistaţi la domiciliu care au primit pachete cu alimente de strictă necesitate, precum şi produse de curăţenie, oferite de către Centrul Multifuncţional în parteneriat cu filiala gălăţeană a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook