Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 13 mai 2016, la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi s-a desfăşurat cea de a V-a ediţie a Concursului Profesional Tehnic „Mihai Honorius Teodorescu“.

În competiţie s-au înscris un număr de 230 elevi care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic, clasele a XI-a şi a XII-a, din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Tulcea.

Prin participarea la concurs, candidaţilor li s-a oferit atât posibilitatea verificării cunoştinţelor din domeniile abordate în cadrul specializărilor „Tehnologia Construcţiilor de Maşini“, „Inginerie Economică Industrială“ ş.a., cât şi un criteriu alternativ de selecţie la Concursul de admitere la Facultatea de Inginerie din Galaţi.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care, în cuvântul de deschidere a binecuvântat pe toţi tinerii participanţi şi i-a încurajat în aprofundarea cunoştinţelor tehnologice pe baza cursurilor oferite de profesorii şi specialiştii Facultăţii de Inginerie.

În buna organizare şi desfăşurare a concursului s-au implicat şi 9 studenţi din anii terminali ai facultăţii gălăţene.

La final, câştigătorii au primit din partea sponsorilor şi organizatorilor premii în bani, produse electronice, smartphone-uri şi diplome.

Înainte de plecare, tinerii liceeni au avut posibilitatea să viziteze laboratoarele şi spaţiile de studiu ale Facultăţii.

Concursul a fost organizat de Universitatea „Dunărea de Jos“, Facultatea de Inginerie, Ispectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi.

Facultatea de Inginerie este principalul formator regional de specialişti cu studii superioare în domeniul mecanic, cu implicaţii esenţiale în mediul economic al judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Vaslui şi Buzău, dar şi unul din principalii formatori naţionali şi un centru multidisciplinar de cercetare ştiinţifică, care are capacitatea de a aborda un spectru larg de teme de cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook