Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, vineri 27 mai a.c., preoţii Protopopiatului Făurei din judeţul Brăila s-au întrunit în conferinţa pastoral-misionară semestrială de primăvară.

Programul a debutat cu săvârșirea în sobor a Sfintei Liturghii sub Pantocratorul bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Făurei, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Cei 38 de preoţi ai protopopiatului au fost însoţiţi la slujbă de câte un elev din fiecare parohie, participant la programul „Hristos împărtăşit copiilor“ sau la alte programe educaţionale organizate în parteneriat cu şcolile de pe teritoriile parohiilor respective.

La finalul Sfintei Liturghii, preoţii şi copiii prezenţi au fost invitaţi la agapa oferită de Protopopiatul Făurei în casa de prăznuire.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei, aşezate sub genericul „2016 - Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox“ s-au desfăşurat în sala de sport a Liceului Teoretic „George Vâlsan“ din localitate, în prezenţa elevilor şi a cadrelor didactice de la această unitate de învăţământ.

În acest context, ierarhul Dunării de Jos a vorbit tinerilor despre relaţia dintre tineri şi Biserică şi despre modalităţile concrete în care se poate realiza astăzi o educaţie religioasă a tinerilor ortodocşi.

Totodată, tinerii au avut posibilitatea să se exprime în plen cu privire la  unele neînţelegeri faţă de problemele de credinţă, morală şi alte subiecte legate de familie sau de relaţia cu ceilalţi semeni.

Cu acest prilej a fost vernisată o microexpoziţie cu picturi, broderii, desene şi alte lucrări ale copiilor din parohiile Protoieriei Făurei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook