Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 30-31 mai 2017, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ se desfăşoară examenul de certificare a competenţelor profesionale.

Elevii seminarişti din anul terminal au participat mai întâi la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în capela „Sf. Apostol Andrei“, înconjurat de un sobor de preoţi profesori.

După ce elevii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, absolvenţii seminarului au predat în mod simbolic cheia următoarei generaţii de elevi, arătând prin aceasta legătura neîntreruptă între generaţii şi preluarea unei responsabilităţii de către cei ce se apropie de ultima treaptă a pregătirii în Şcoala Andreiană de la Galaţi.   

La final, ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură şi a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toţi tinerii seminarişti.

Pe parcursul celor două zile, fiecare absolvent prezintă şi susţine în faţa comisiei, proiectul elaborat pentru examenul de atestat profesional, dar şi probe practice, ce constau în executarea cântărilor psaltice din programa analitică, prezentarea unui plan de cateheză şi omilie tematică sau exegetică, precum şi descrierea rânduielilor sfintelor slujbe şi simbolistica lor.

Elevii clasei a XII-a Patrimoniu Cultural au expus astăzi lucrările iconografice realizate pentru examenul de atestat în spaţiul special amenajat din incinta seminarului.

La examen au participat 41 de elevi din cadrul Secţiilor Pastorală şi Patrimoniu Cultural, care au făcut dovada cunoştinţelor acumulate în cei 4 ani de studiu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook