Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 23 mai a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfășurat la Galați conferința intitulată „Educaţie publică şi formare lăuntrică. O contradicţie?“, susținută de domnul Teodor Baconschi, cunoscut antropolog, diplomat, scriitor şi teolog român.

Manifestarea culturală a fost organizată de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi şi s-a desfăşurat în „Aula Magna“ a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

La dezbateri a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat manifestarea și a prezentat publicului principalele repere culturale şi ştiinţifice din viaţa şi activitatea distinsului invitat.

Tema prezentată a suscitat un mare interes din partea publicului alcătuit din oameni de cultură, intelectuali, profesori, preoţi, studenţi teologi, elevi seminarişti, precum şi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei.

În cadrul conferinţei a fost lansat volumul „365 de lămuriri în compania lui Laurenţiu-Ciprian Tudor“, care cuprinde un inedit dialog zilnic, anume desfăşurat pe durata Anului Centenar 2018. Cronică implicită a unui rar moment de istorie, volumul atacă simultan temele permanente (legate de identitate, devenire, religie, cultură şi valori), prilejuind comentarii neconvenţionale, la confluenţa dintre inteligenţa tradiţiei şi intuiţia viitorului.

Cititorul ei va descoperi deopotrivă frenezia detectivă a celui care întreabă şi portretul secret al celui care răspunde: doi scriitori români ai veacului nostru complicat, care continuă să crediteze fecunditatea gândirii libere, virtutea exprimării limpezi şi darul comuniunii spirituale.

În partea a doua a întâlnirii, domnul Baconschi a răspuns întrebărilor adresate din partea publicului prezent și și-a exprimat bucuria de a conferenția la Galați, un centru universitar important din țara noastră.

La finalul conferinței, organizatorii i-au mulțumit domnului Teodor Baconschi pentru prezența sa în mijlocul gălăţenilor și pentru cuvintele pline de convingere și argumente solide adresate acestora.

Mulţi dintre cei prezenţi în sală au primit la plecare autografe din partea autorului pe volumul lansat astăzi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook