Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Sâmbăta Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a oferit coşuri cu produse tradiţionale de Paști cadrelor medicale de la spitalele din municipiile Galaţi, Brăila, Tecuci şi Târgu Bujor care sunt la datorie în noaptea de Înviere.

Pe lângă produsele tradiţionale de Paşti, respectiv cozonac, ouă roşii și pască, Arhiepiscopul Dunării de Jos a mai oferit Pastorala la acest mare praznic al creştinătăţii, intitulată ”Învierea Domnului – Darul vindecător al comuniunii” şi revista eparhială ”Călăuză ortodoxă”.

Evenimentul, a debutat la orele amiezii în Cantina ”Sfântul Nicolae” din cadrul Centrului eparhial, unde chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat şi a sfinţit pâinea, numită în popor ”Paşti, în prezenţa preoţilor din slujirea socială din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, în jurul noii fântâni din curtea Centrului eparhial, chiriarhul Dunării de Jos a oferit darurile fiecărui preot de caritate de la unităţile medical din cele două judeţe ale eparhiei.

Cele 12 coşuri cu daruri pascale pregătite special au fost preluate de preoţi, fiind oferite în spitale celor care în aceste zile de sărbătoare veghează şi se ostenesc pentru sănătatea noastră şi a semenilor noştri.

De dragostea şi dărnicia ierarhului şi a slujitorilor sfintelor altare au beneficiat astăzi şi 43 de adulţi şi 23 de copii refugiaţi, găzduiţi în cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galaţi.

Şi aceste daruri oferite cu mărinimie sunt un semn al solidarităţii clerului şi credincioşilor de la Dunărea de Jos în aceste zile de mare sărbătoare pentru întreaga creștinătate.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook