Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La praznicul Naşterii Maicii Domnului, din data de 8 septembrie 2010, la Mănăstirea Cudalbi, din judeţul Galaţi, s-a sărbătorit hramul acestui important centru de viaţă duhovnicească, din Câmpia Covurluiului. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de preoţi şi diaconi slujitori, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a credincioşilor Eparhiei, dar şi din întreaga ţară. De asemenea, la eveniment au mai participat principalele grupuri folclorice din zonă, îmbrăcate în costume populare: Grupurile folclorice din comunele Piscu şi Pechea, Grupul vocal „Cununiţa satului”, din comuna Lieşti şi Grupul folcloric „Cucuzeanca”, din comuna Cuza-Vodă.

Situată în vecinătatea comunei Cudalbi din judeţul Galaţi, mănăstirea datează din anul 1925. A fost închisă în 1956, odată cu instalarea regimului comunist în România, însă îşi reia activitatea în anul 1990, prin binecuvântarea Arhiepiscopului Antim al Tomisului şi Dunării de Jos, precum şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, la momentul respectiv având rangul de arhiereu vicar. Începând cu anul 2004 în incinta mănăstirii a început înălţarea unei frumoase biserici, lucrările fiind finalizate de curând.

În cuvântul său de învăţătură, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat grija deosebită pe care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria o poartă pentru toţi credincioşii, drept pentru care noi suntem datori a-i adresa puirurea rugăciuni de mulţumire şi de laudă pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu prin mijlocirea Celeia Care „astăzi a pus început mântuirii noastre”.

După Sfânta Liturghie Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a mulţumit tuturor ctitorilor, donatorilor şi binefăcătorilor sfintei mănăstiri şi a invitat pe toţi credincioşii prezenţi la eveniment să ia parte la agapa frăţească, organizată în cinstea acestui înălţător moment.

Pelerinajul de Florii, ediţia a X-a

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook