Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 26 martie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent în municipiul Brăila pentru a săvârşi slujba de sfinţire a două noi sfinte lăcaşuri de închinare.

Primul dintre acestea este noua biserică a parohiei “Sfinţii Trei Ierarhi”, a cărei piatră de temelie a fost aşezată în luna decembrie a anului 2005 de către chiriarhul locului, ÎPS Casian al Dunării de Jos, lucrările de construcţie fiind susţinute din fondurile oferite de Centrul eparhial, Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Municipiului Brăila, dar şi prin jertfa credincioşilor acestei comunităţi al cărei paroh este preotul Ştefănel Tomiţă Branga. La slujba de binecuvântare pentru slujirea în acest sfânt lăcaş au participat, alături de chiriarhul locului, preoţi slujitori din municipiul Brăila, precum şi câteva mii de credincioşi brăileni.

Cel de-al doilea altar sfinţit cu acestă ocazie este cel aflat în Capela Spitalului Municipal “Sfântul Ierarh Spiridon” (corp B) din Brăila. Evenimentul duhovnicesc şi liturgic a debutat prin săvârşirea, în cadrul respectivului aşezământ medical, a Tainei Sfântului Maslu de către preoţii de caritate de la instituţiile de asistenţă socio-medicală din Brăila, care au mers în saloane şi au uns bolnavii cu ulei sfinţit, oferindu-le iconiţe, cărţi de rugăciune şi reviste de spiritualitate. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit, în prezenţa conducerii spitalului, a personalului medical, precum şi a numeroşi bolnavi şi rudele acestora, slujba de sfinţire a capelei şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, care au avut bucuria de intra în sfântul altar şi a se închina pentru a primi ajutor şi vindecare de la Dumnezeu.

Din încredinţarea şi cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, preoţii prezenţi la acest eveniment s-au îndreptat apoi cu ulei sfinţit şi aghiasmă la saloanele pacienţilor din corpul A al Spitalului Judeţean de Urgenţă, aflat în apropiere, pentru ca şi aceştia să se împărtăşească din puterea tămăduitoare şi sfinţitoare a harului dumnezeiesc, încât în această zi peste 2000 de bolnavi din cadrul celor două aşezăminte spitaliceşti au fost vizitaţi şi cercetaţi duhovniceşte de către slujitorii sfinţiţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook