Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 30 martie 2011, bătrânii de la Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a treia” de la parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” au fost vizitaţi de elevii claselor a XI-a şi a XII de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Galaţi.

La eveniment au participat angajaţii şi voluntarii care activează în acest centru social, precum şi studenţi ai Departamentului de Teologie, secţia Teologie socială, din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Centrul a luat fiinţă odată cu punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale, în anul 1993, dezvoltându-se concomitent cu zidirea sfântului locaş, în prezent funcţionând în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi.

Acest Centru social-filantropic cu hramurile „Sfântul Stelian şi Sfântul Nectarie Taumaturgul”, îngrijeşte 50 de bătrâni, rămaşi singuri, care întâmpină dificultăţi de ordin material şi nu numai. Dintre aceştia, 30 de vârstnici domiciliază în această instituţie socială, iar 20 sunt asistaţi la domiciliu.

Aşezământul funcţionează ca parte integrantă a parohiei „Pogorârea Duhului Sfânt şi Sfântul Stelian”, sub coordonarea pc. pr. Florin Chiosa, iar dintre activităţile specifice desfăşurate aici menţionăm: consiliere psihologică de grup şi individuală, spovedanie şi împărtăşire periodică, în duminici şi sărbători.
Cu acest prilej elevii participanţi la eveniment au susţinut un scurt program artistic, care a constat în intonarea de căntări religioase, adecvate perioadei Postului Mare.

Totodată, persoanele vârstnice au primit diferite daruri din partea celor tineri, rezultate în urma unor colecte proprii, iar la finalul momentului artistic au primit flori.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook