Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a participat în zilele de 23-25 martie 2012 la Drama, Grecia, la manifestările prilejuite de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Dând curs invitaţiei Înaltpreasfinţitului Părinte Pavel, Mitropolit de Drama, delegaţia română a luat parte la un intens program duhovnicesc şi misionar. În plan spiritual, marele praznic al Bunei Vestiri a fost însoţit, în acest an, de un eveniment local cu profund ecou în rîndul credincioşilor: aducerea în Drama, la biserica Sf. Nicolae, spre închinare, a raclei moaştelor Sfântului Gheorghe Karslidis, sfânt cuvios trăitor în veacul XX la Mănăstirea Înălţarea Domnului de la Sipsa, din apropierea oraşului. Conform tradiţiei locale, sfintele moaşte sunt prezente la Drama în fiecare an în Duminica a IV-a a Sfântului şi Marelui Post, ca un simbol al ascezei trupeşti şi spirituale la care sunt chemaţi toţi credincioşii, spre dobândirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Sub raport misionar, sărbătorile bisericeşti s-au împletit cu manifestările dedicate Zilei Naţionale a Greciei.

În cuvântul rostit la sărbătoarea Bunei Vestiri, Înaltpreasfinţitul Parinte Arhiepiscop Casian a subliniat unitatea spirituală în lucrarea bisericească din eparhiile, parohiile şi mănăstirile din Grecia şi România, şi a reamintit prezenţa Înaltpreasfinţitului Mitropolit Pavel la Bucureşti, în anul 2010, la sărbătoarea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, când la invitaţia Preafericitului Părinte Daniel a adus spre închinare o părticică din lemnul Sfintei Cruci a Mântuitorului Iisus Hristos.

În continuare, în zilele de 25 şi 26 martie 2012, la invitaţia Înaltpreasfinţitul Parinte Varnava, Mitropolit de Neapolis şi Stavrupoleos, Înaltpreasfinţitul Parinte Arhiepiscop Casian a vizitat centrele duhovniceşti şi bisericile cu sfintele moaşte dinTesalonic, a participat la slujba Sfîntului Maslu la parohia Sf. Dumitru, Neapolis şi a vizitat parohii şi centre sociale pentru tineri, bătrîni şi săraci din mitropolie. Pe parcursul întregului program a fost însoţit de pcuv. arhim. Daniil Oltean, aflat la studii în Grecia.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook