Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Chiril, Arhiepiscopul Ierusalimului, membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit în şedinţă de lucru.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfinţite în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În continuare, în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial Înaltpreasfinţia Sa a susţinut un curs de spiritualitate ortodoxă având ca temei şi sursă duhovnicească, catehezele Sfântului Chiril al Ierusalimului. Au participat preoţi, studenţi teologi şi masteranzi.

În partea a doua zilei, a avut loc şedinţa Consiliului Eparhial.

În deschidere, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezentat membrilor Consiliului Eparhial Decizia Patriarhală cu privire la desfăşurarea alegerilor preoţeşti şi mireneşti, pe temeiurile statutare şi regulamentare ale Bisericii Ortodoxe Române.

În continuare, pe baza analizelor documentelor parohiale şi a raportului final, membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au confirmat componenţa noilor Consilii şi comitete parohiale în urma alegerilor din 12/19 ianuarie 2014, desfăşurate la  nivelul întregii Eparhii.

De asemenea, pe temeiul art. 65-66 şi 91 din Regulamentul pentru alegerea, funcţionarea şi dizolvarea organelor deliberative şi executive în parohiile, protopopiatele şi Eparhiile din Patriarhia Română, în cadrul acestui for eparhial au fost luate toate măsurile necesare în vederea demarării procesului electoral de alegere a noilor structuri eparhiale.

La întregul eveniment au participat ppcc protoierei, însoţiţi de o parte a clerului din cele două judeţe ale Eparhiei care au dorit să mulţumească lui Dumnezeu, la ziua aniversară a Chiriarhului lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook