Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 31 martie 2015, la sediul Protopopiatului Brăila au avut loc lucrările conferinţei pastoral-administrative corespunzătoare lunii martie, aşezată sub genericul: „Ora de Religie în cotextul actual“.

Conferinţa a debutat cu partea liturgică  în biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiu, prin reunirea preoţilor din Protopopiatul Brăila, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite.

Lucrările propriu-zise s-au desfăşurat în Sala de conferinţe a protoieriei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. La întrunire au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Brăila.

După susţinerea referatelor, au fost analizate ultimele Hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la statutul orei de Religie, precum și modul de implicare al preoților şi profesorilor de Religie în procesul de înscriere a elevilor pentru această disciplină.

Totodată a fost analizat stadiul actual de încheiere a Protocolului de cooperare între biserică şi şcoală, la nivelul fiecărei parohii din protopopiat.

Ultima parte a conferinţei a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate şi analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească cu privire la sărbătorile pre-pascale şi pascale.

Conferinţele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, şi au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc şi administrativ, economic-financiar şi altele (cf. Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 141, alin. 2).

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook