Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 10 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a avut loc Concertul „Lipatti – Ultimul recital“.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul eparhial, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Pro Valores“, în cadrul proiectului „Citadele muzicale“, ediţia a VII-a.

Manifestarea cultural-artistică s-a desfăşurat în Salonul Oficial al Muzeului eparhial şi a fost susţinută de artista Mădălina Paşol, o pianistă renumită cu studii realizate în Germania şi a cărei activitate a fost recunoscută prin numeroase premii, burse şi diplome la concursuri naţionale şi internaţionale.

Recitatul s-a constituit şi într-un omagiu adus marelui pianist român Dinu Lipatti, prin interpretarea pieselor din ultimul său recital de la Festivalul de la Besançon, Franţa.

Artista a readuse în atenţia iubitorilor contemporani ai muzicii, sonorităţi imaginate de mari creatori de acum câteva sute de ani, precum Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Frederic Chopin şi, bineînţeles de Johann Sebastian Bach.

La final, publicul gălăţean a răsplătit abordarea de excepţie a pieselor cu prelungite ropote de aplauze.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook