Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 7 martie 2024, în Protopopiatul Brăila s-au desfăşurat lucrările conferinţei preoţeşti corespunzătoare lunii martie.

Conferinţa a debutat în biserica „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila cu oficierea Sfintei Liturghii de către preoţii din cercul misionar nr. 7, sub protia preotului vicar eparhial, Ionel Rotaru.

La momentul împărtăşirii cu Sfintele Taine, în mijlocul slujitorilor Sfintelor Altare din Brăila s-a aflat chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

Ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulțumire către Milostivul Dumnezeu pentru binefacerile arătate asupra preoţimii, cântăreţilor bisericeşti şi credincioşilor din această eparhie, a familiilor acestora şi a tinerilor din parohii, şi, totodată, a înălţat rugăciuni pentru ajutorarea semenilor noştri bolnavi şi aflaţi în suferinţe.

În continuare, tot în locaşul de cult s-au desfășurat şi lucrările propriu-zise ale întrunirii, tema dezbaterii fiind intitulată: ”Prevederi statutare şi regulamentare bisericeşti, hotărâri ale Sfântului Sinod şi legislaţia de stat în domeniul asistenţei social-filantropice şi medicale”.

În deschiderea şedinţei, Arhipăstorul Dunării de Jos a ținut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre activitatea pastoral-misionară şi edilitară desfăşurată în Eparhia Dunării de Jos.

Ierarhul Dunării de Jos a reiterat principalele proiecte şi programe în lumina ultimelor hotărâri sinodale şi eparhiale privind activitatea bisericească la parohii în acest an dedicat pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor.

Ultima parte a conferinţei a fost rezervată dialogurilor, în cadrul cărora au fost semnalate şi analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească şi au fot luate o serie de hotărâri necesare continuării cu multă implicare a activităţilor programate pentru perioada următoare.

Conferinţele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, şi au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc şi administrativ, economic-financiar şi altele.

De la biserică ierarhul locului a mers la Aşezământul social al acestei parohii, unde a binecuvântat această unitate de asisteţă scoială parohială în cadrul căreia funcţionează şi un cabinet medical amenajat special pentru tratarea gratuit a persoanelor bolnave şi cu posibiltăţi materiale reduse din cuprinsul parohiei şi nu numai.

În cadrul Aşezământului social de la Parohia „Sf. Filofteia“ din Brăila, 30 de copii împreună cu părinţii lor primesc masă caldă zilnic, dar şi servicii medicale prin intermediul cabinetului de medicină dentară, consiliere psihologică și educație prin programul de tip „after school“.

De menţionat este şi faptul că, acest centru social a asigurat cazarea şi hrana multor cetăţeni ucraineni refugiaţi în ţara noastră, iar în perioada pandemiei a oferit ajutoare constând în hrană caldă, articole vestimentare, alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, aparatură medicală şi alte materiale necesare unităţilor medicale brăilene.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook