Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu ocazia hramului celei mai vechi mânăstiri din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, Mânăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, vineri, 6 noiembrie a.c., la iniţiativa PS Episcop Vincenţiu au fost aduse de la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi moaştele Sfântului Apostol Andrei, prin bunăvoinţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop  Casian. Dunării de Jos.

Racla cu sfintele moaşte aduse de către o delegaţie a Arhiepiscopiei Dunării de jos, având în frunte pe ÎPS Casian, a fost întâmpinată, la orele 11.00, la graniţa dintre judeţului Ialomiţa cu Brăila de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi. Cei doi ierarhi şi însoţitorii s-au deplasat către Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia de unde s-a desfăşurat o procesiune prin oraş, până la Mânăstirea „Sfinţii Voievozi”, acestui pelerinaj alăturându-se preoţi şi credincioşi din eparhie.

Alături de moaştele Sfântului Andrei au fost scoase la închinare şi moaştele care se află în Mânăstirea „Sfinţii Voievozi”, dintre care amintim pe cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale Sfântului Mucenic Procopie.

Sfintele moaşte ale Sf. Apostol Andrei au fost venerate de credincioşi din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor până luni, 9 noiembrie a.c., când au fost readuse la Catedrala din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook